Back.Home

i am home. reached malaysia ground safely approximately at 8:10pm last night.

first, i met en.eid at B carousel, waiting to pick up my luggage. next, the kids, mak and linda, waiting at a corner of the arrival hall.

baby ran happily for me shouting, "ibuu! ibuu!"
kakak just said, "eh, ibu laa.. terkejut kakak.." (heh?)

got my hands on wheel in no time. really miss en.waja.

we went for dinner. thinking myself that i might craving for some malaysian cuisine, i ordered nasi goreng daging merah. only to know that 15 minutes later it was a bad start. a little too oily for my "perut-yang-manja". uurrkk..

luckily iced milo save the night. sangat enak! yummy!

this morning, woke up quite early. kakak's repetitive request, "ibu, kakak nak susu. ibu, kakak nak susu. ibu, kakak nak susu.." penetrated my dream where i watched myself driving en.waja under water, and there was a huge monster-look fish came towards en.waja and i (in en.waja) didn't realise that. i (whose watching) was shouting like crazy trying to warn me (in the car) but i only heard,
"ibu, kakak nak susu. ibu, kakak nak susu. ibu, kakak nak susu..". ("-_-)

went for groceries shopping, and home to deal with laundries. stayed home until night. it was too hot to move around, so being stationary is my best option. (-_-;;)

tomorrow, i'll be back to the office. yeay!

perut geli-geli. ihik!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

気まずい

bila kita terlalu berhati-hati dalam menyampaikan sesuatu perkara,
tapi tetap tersilap langkah,
perasaan menjadi sangat tak elok.

=/

***

another story..

azil called umah, mak jawab.

"panggil kakak."
"kakaakk, ibu telepoonn..!!"
"elo, kak jilah!"

ooii..! baru 2 minggu tak jumpa title ibu dah jadik kakak ke??

p(>_<)q

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Sayonara.Ebi.Ba-ga-

tahun-tahun awal di jepun dulu, bila nak makan fast food, ini antara option yang ada. shrimp burger of lotteria.

dan ke jepun kali ini, terjumpa dengan poster di atas.

"Goodbye, Shrimp Burger."

aa.. terasa sedih pulak..

=(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

@Harajuku

video

siang tadi pegi harajuku. berjalan-jalan. boleh pulak jumpa kumpulan berpiket ni. ada 2 kumpulan. sangat terkawal diorang berpiket. tak ganas langsung.

=D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Seminggu.

seminggu dah bertapak kat shinagawa neh, tak berkesempatan lagi nak cerita apa-apa. shinagawa sejuk. hari ni suhu 6 darjah.

tengah online dari lobi hotel, sambil cuba menengok-nengok ke luar dinding cermin ni kalau ada snow yang nak turun. hrrmm.. takde la pulak. =/ tadi masa balik dari breakfast, ada la snow turun dengan segan-segan.

khamis lepas en.eid called. bitau nenek gadong meninggal dunia. nenek gadong, ialah mak tiri arwah ayah azil. mak inform malam tu pulak, nenek meninggal sebab kanser paru-paru.

isskk.. sejuk-sejuk neh, otak beku la nak memikir cerita. nak-nak dah seminggu tak apdet. mende ntah nak cerita pun tatau.

pastu plak, either maxis atau blogger tak kasik azil apdet dari henset. kalau tak, senang cerita..

isskk..

ok lah.. nak membaca paper. dah seminggu duduk sini, tak tau langsung berita mesia.

2 weeks to go..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

@HQ

huhuhu..

kembali ke shinagawa, selepas 2 bulan setengah.

tengah lunch.

takmo tulis banyak.

sebab lunch sangat sedap.

nak menikmati..

lalalala..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kakak.Malas

di suatu petang, di umah mak. cik.aira bertanya kepada mak,

"mama, adik mana?"

"adik pergi jumpa dokter. dia sakit. nak kena injek."

"kakak nak adik la, mama.."

"kakak rindu adik ke?"

"taklah.. kakak nak suruh adik bawak susu kakak. kakak nak baring je tengok tv."

"OOII! BANGUNLAH AMBIK SENDIRIIII!!"

"Takmolah. Kakak malas.."

Oh, kakak.. Kenapa la begini jadinya?? (T_T)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS