Bawak.Keta.Kuat-kuat

malam tadi balik agak lambat. nak kejar pi nilai3 sebab mak nak pi carik riben buat bunga, nak menyambung buat doorgift masa kenduri arwah + cukur rambut bulan 4 nanti.


budak-budak pulak kalau dalam kereta, dedua jenis tak reti diam.

oleh sebab agak rushing, ambik lap pun ala-ala drift gitu. sekali cik.aira sound la azil,

"ibu, kenapa ibu bawak keta ni kuat-kuat?"
"mana ada kuat kak..'
'iyyee.. ibu bawak keta kuat-kuat, kakak nak jatuh tau."
"haa, dah tu duduk la diam-diam. yang menggelupur duduk dalam keta nape?"
"eh, ibu tu ngandung tau. kalau bawak keta kuat-kuat camni, baby perut pun nak jatuh tau!"


ambooii.. dia pulak mengajar kita sekarang..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Strawberi? Rambutan?


Aish: Waa..! Strawberi!!
Aira: Bukan aa.. Rambutan..
Aish: Strawberi aa..
Aira: Rambutan aa..
Aish: Strawberi aa..
Aira: Rambutan aa..
Ibu: Weh, laici la..
Aira: Ibu jangan tipu! Rambutan ok!
Aish: Aa.. Strawberi aa..

Hek eleh, dah la salah. Eksyen pulak tuh..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kuda.Janggut


'Ibu, ibu! Tengok ni! Cantik rantai dia!'
'Rantai sape?'
'Ini haa.. Apa nama dia ni..? Ha! Kuda janggut!'
'Ha? Kamben la kak!'

Mana la dia dapat idea nama 'kuda janggut' eik??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Proot!!

Proot!!

"Hihihi..Ibu.."
"Aaa.."
"Cuba bau.. Hihihi.."
"Hah? Kakak kentut ke?"
"Ha ah. Wangi kan?"
"Hiyy!? Busuk! Mana ada orang kentut wangi?!"
"Ada.. Orang cantik cam kakak je kentut wangi. Hihihi.."

Serius busuk!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Searching.For.My.Stand

since 3 weeks ago, office management has and still undergoing major changes in their organization structure, and 90% of the employees are involved in it. changes that moves away people stability, comfort or maybe job-security too. vice versa, it also creates various opportunities here and there.


for more than 3 years, being under the same boss has creates a very-very comfort zone for me, although she might sometimes be a very-very garang lady boss. but, with these changes i've to switch to another younger lady boss, whose management style i'm yet to adapt with. 3 weeks of current orientation period, is so hell tiring and sometimes confusing!

some of people i know have tendered their resignation and lots more that i do not know, have done the same, too.

can i manage myself to stay in all these tiring and hectic surroundings?

to move out, i need to know that i have a solid ground to do so. i wont quit just because

"kena balik lambat tetiap malam.."

or..

"keje makin susah.. orang takmo kasik kejesama.."

i mean, that can happened anywhere in any organization.

or if i am to stay, i still need to know that i've a strong base to do so because i don't want to stay for reason,

"gaji dia kencang la kat sini.."

hrrmm..

i'm searching for my stand now.

err.. maybe i'm just being extra emotional. it's a 3rd trimester thing. =P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Lamanya.Lagi


Arini, 1st check up @Putrajaya Hosp. 7:55am, parking dh penuh! Jenuh memusing carik parking. Dapat parking kt bawah pokok tapi ampun jauh dari bangunan hospital! Pinggang rasa nak patah!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

"Ibuuu!"

tengah study.


err.. sepatutnya tengah study tapi merewang-rewang dalam online shop ber-window shopping.
=D

sepanjang petang hujan. sampai sekarang rasanya masih hujan. minum milo panas, sampai berpeluh-peluh pulak. sangat la uncomfortable.

cik.aish ada dalam bilik, tengok tv. azil suruh tengok tv sebab dia sibuk nak kacau azil study.

tapi sebab dia sorang dalam bilik tu, dia repot almost every little things happening kat dalam tv atau dalam bilik.

"ibuu..! katun dah staatt..!"
"ibuu..! katun dah abiiss..!"
"ibu..! ekon dah sejuukk..!"
"ibuu..! aish selimuuutt.."
"ibuu..! cite oshmooosshh*!!"
"ibuu..!! iklaaann..!!
"ibuu..!! katun dah staatt..!"

ok.. camne nak study neehh??!!

*oshmosh = ultraman cosmos

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Tutup.Dengan.Kaler.Pink


'ibu, kenapa ibu tutup-tutup ni?'
'tutup apa?'
'ni ibu tutup-tutup tulis ni.'
'ha? mana?'
'iniiii... Ibu tutup dengan kaler pink.'
'Oo.. Bukan tutup la.. highlight! nanti senang ibu nak baca balik.'
'ibu ni, kan kena baca semua. janganla tutup-tutup.'

Isskk..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Aish.Bukan.Baby

"baby!"

"bukan aa.. baby perut aa.. ni aish aa.."
"eh la, dah bukan baby ke?"
"bukan aa.."
"aish je?"
"ye!"

aish started accepting she's no more a baby.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Hal.Hari-Hari

huhuhu..

lama sungguh tak apdet.. sepanjang bulan raya..

tahun nih tema raya, "demam sekeluarga".

mula dari 5 raya, aish demam sampai ke ER hosp. putrajaya, bila dah ok sehari, aira pulak demam sampai kena tahan wad kat hosp. putrajaya jugak, aira discharge je wad, aish demam semula.. tapi stay at home je. pastu azil pulak demam sampai 4 hari.. pastu aira pulak demam balik..

tatau la nape antibodi en.eid sangat kuat nak mengharung pompuan-pompuan dalam umah dia yang semuanya berpenyakit neh. dia sorang je yang "terselamat" dari jadik mangsa.

sampai sekarang, azil still batuk-batuk dan cepat lelah..

budak-budak tu batuk-batuk jugak tapi cam tak reti nak lelah.. meloncat-loncat satu umah.

baby dalam perut, membesar dengan sihat-sihat juga. sebagaimana kakak-kakak dia, baby pun sibuk meloncat-loncat dalam perut. serius aktif. siang malam bergerak-gerak. tatau masa bila tedo..

kakak-kakak pun, dah pandai mencarik pasal dengan baby.

"ibu, kakak cubit baby ye..!" sambil tangan pulas perut azil.
"oih, kalau dia nangis camne?"
"biar laa.. kakak tarik rambut dia pulak.."

lepas tu senyum-senyum jahat. menakutkan sungguh.

aish pun dah tak bahasakan diri "baby" lagi.

"ibu, baby dalam perut ibu. ini aish." tepuk-tepuk dada.

tapi cam pelik lak aish dok bahasahakan diri dia "aish".

sket-sket aish itu, aish ini.. cam orang lain pulak.. dah 2 tahun immune dia as "baby". =/

dari segi kemahiran, baik aira mahupun aish, masing-masing develop skills yang berbeza.

aira tak pandai sangat pakai baju suar, mende yang aish insist nak buat sendiri sekarang.
aish pulak tak minat nak menyanyi-nyanyi, mende yang aira takleh nak lekang dari mulut dia.
bila beli playdoh, aira akan main reka-reka "kuih", tapi aish akan main susun-susun bekas playdoh.
mungkin kena beli kawada / lego ke aish kot.
aira jenis hati lembut, aish neh kuat menyakat / mengejek orang.
aish bleh je lalu belakang orang dan debik orang tu tanpa ada punca.
saje suka-suka. =/

sekarang nih, aira hari-hari menuntut kabinet dapur dia.


naik letih la bila bangun je tedo, nak kena dengar,

"ibu siap-siap mandi, pakai baju! kita nak pi alamanda, beli dapo kakak. cepaaattt..!"

aarrgghh..!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

@Black.Canyon.Coffee


Bloated!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

What.Happened?


Plus hiway kat sg besi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Ibu.Gemok!


'wah! cantiknya baju ibu!'
'eh, ibu.. itukan baju aish!'
'taklah. kan baju ibu ni..'
'ibu.. kan kecik..'
'ibu kecik?'
'ibu niihh.. baju la kecik, ibu kan gemoookk.. lupa ke?'

Adooii!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

@Nilai.Springs.Resort.Hotel


.. Kena dengar ceramah denggi..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Argh!


Isnin + Hujan = Seperti di atas.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Ibu

pada satu hari, cik.aira datang menyanyi ke azil dengan penuh syahdu..

ibuuuuu..
ibuuuuu..
.
.
.
.
engkaaauuulaaaaahh....
.
.
.
.
BATU hatikuuuuu..


holloh..
rasa nak pi batu belah batu bertangkup dah neh..
=/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Argh!


1.5 hours since leaving office and still crawling my way home.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Waiting.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Lapar.

tengah menunggu kat nissan service center. dari pukul 9:00 pagi tadi. sampai sekarang keta tak sudah lagi.


isskk.. sangatlah lapar!

selang masa lapar semakin pendek dari masa ke masa. sekarang, kalau boleh, janganlah berhenti mengunyah. kunyahlah hatta buntut pen sekali pun (azil sanitizes all my pens. =P). janji mulut tuh bergerak-gerak.

dan craving terhadap junk food pun meningkat dengan mendadak!

pendek kata, asal ada benda yang tergolong dalam kategori makananan, azil on je nak kunyah dan telan.

berbahaya??

harap-harap "penyakit" ni akan surut la nanti. makan tu seronok, tapi nak menguyah tuh letih tau.

=|

"confirmed laki la kali neehh..!"

suka suki je buat spekulasi. =P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Ibu.Gemok!

"kakak, bangun.."


"..."

"kakaaakk.. banguuunn.. ibu nak keje niihh.."

"..mm.."

"oi! cepat laa..!"

"ibu, kakak ngantuk la. ibu paham tak?"

"ye, ibu paham. ibu pun mengantuk. tapi ibu nak kena pegi keje. kakak pun kena bangun pegi umah mama. sekarang kakak paham tak?"

"cchhrrpp.. yelah, yelah, yelaaahh.. kakak banguunn.. hiiyy.. ibu gemok! ibu gemok! ibu gemookk!!"

uiks? kena sumpah??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Happy.Birthday

pic credited to here.

"nak yang tu.'
"ish, macam lelaki."
"smart la.."
'macam lelaki laa..'
"nak jugaaakk.."

sesi pujuk-memujuk yang sangat mudah. bawah masa 5 minit, azil berjaya meyakinkan en.eid, yang jam seiko smart itu sangat sesuai dengan azil yang chumel ini.

muahahaha..!

dan ada hadiah yang lebih bermakna. tapi kena tunggu hari selasa untuk reconfirm status. harap-harap semuanya berjalan lancar.

amin!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Pelik.


Tak sesak? Kenapa?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

8888


Wah!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Lunch.


Makanan belum sampai lagi, sangat lapar..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Panas

oi, ini rumah sangat panas berbahang!


semalam berjaya escaped ke tanjung malim. arinih, sebab en.eid keje, takleh nak escape ke mana-mana melainkan layan kerja-kerja umah di dalam keadaan sangat berbahang ini. baru sapu-sapu umah 3-4 inci persegi, peluh mencurah-curah tahap buruh kasar angkat bata bertan-tan berat.

aa.. melihat dari sudutu positif, ini mungkin boleh membantu proses pengurusan badan. bila tamat segala-mala keje-keje umah neh, azil boleh jangkakan yang saiz suar dah turun 5 inci!

pang!

ooppss.. kuat sungguh berangan. baru sapu umah 3-4 inci persegi, dah ngelat pi nulih blog. bakar lemak ke hape..

keh keh keh..

=P


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Finally.


.. And the feast begin!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Sate


Next to reach us.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Teh.Goyang


Kena goyang-goyang sampai sebati. Hihi..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Rimba.Klasik


@bangi. Tengah tunggu dinner.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

007


Minum-minum at Warung Keropok Lekor 007, Kuala Ibai.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Lunch


At Terengganu State Museum Complex.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Ohayo!


Watching sunrise at Pantai Teluk Lipat, Dungun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

@RnR.Temerloh


Just done with breakfast.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Lunch.


After 3 years, I returned to my fav spot at giant senawang for lunch, today. B-)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Deskmate.


This is my deskmate's work station after he left for home today. 'neat and tidy', ay..? ;-)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Teh.Tarik


A shot of teh tarik accompanying me while waiting for dinner.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kakak.Tak.Gembira

"kalau anda gembira, tepuk tangan!"

kakak diam.

"kalau anda gembira, tepuk tangan!"

diam lagi.

"nape kak? tepukla tangan."

geleng kepala.

"kakak kenapa?"

"kakak tak gembira la ibu."

uiks.. macam tau sangat gembira tuh apa..

=P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Satu.Lepas.Satu.

2 minggu sudah, kakak kena chicken pox. habis menggerutu satu badan. macam tak nampak kulit asal. nasib baik la dah nak pulih, lekas pulak parut-parut cacar tuh hilang. tapi still ada bahagian-bahagian yang parutnya ambik masa agak lama jugak, still remain.

kesian kakak, sebab bila healing time nih, memang azab menganggung gatal je la.

"mama, badan kakak geli-geli la. mama garukkan la.."
"eehh, jangan! jangan! nanti berdarah."
"berdawah? habis tu kakak nak buat macam mana?"
"kakak baca je doa banyak-banyak.. Allah.. Allah.."

dan beratib la budak tuh menadah tangan, dan kadang-kadang terlepas jugak tangan menggaruk cuba nak capai belakang badan..

dua hari lepas, baby dikesan dengan bintik-bintik kecil berair di atas bahu kanan.

aisehman!

lepas sorang, sorang.

tapi azil memang menjangka untuk baby terjangkit. dah makan minum tidur sekali dengan kakak, harusla kan.. malam ni, dah malam ketiga. baru nak bawak jumpa dokter. tapi, beza dengan kakak, baby punya bintik-bintik tak la lebat satu badan, hujung rambut sampai hujung kaki. dan bintik-bintik baby, kecik je. kakak punye besar-besar!

malam ni, baby meragam sikit. merengek serba tak kena. gatal-gatal kot.

kakak cuba pujuk.

"baby geli ye?"
"lii.."
"baby jangan gawuk tau, nanti berdawaahh.." sambil tepis-tepis tangan baby nak cuba mengupas salah satu bintik-bintik berair.
"noooo!" baby marah. air liur meleleh bila khusyuk sangat nak mengupas bintik dia tuh.
"baby jangan gawuukk.. baby baca doa, Allah.. Allah.." kakak start beratib.
"Woo.. Woo.." baby hayun badan kiri kanan, ikut ratib bersama. tapi tangan tak diam dengan cubaan mengupas bintik.

aiyo!

lepas ni, turn sape pulak eik?

hihihi..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Dinner.Entertainment


Duduk paling depan! Bingit telinga weh..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Dinner.Entertainment


Duduk paling depan! Bingit telinga weh..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Ali.Rojak **updated**



The best rojak! Situated in front of old Giant, Kelana Jaya.

and as it has been requested, i pin down the map for your reference, pocket. =D



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Tertekan

tuntutan kerja yang terlalu tinggi mengehadkan waktu untuk diri sendiri.

bila pengorbanan sebesar itu dibuat, pulangan yang diharap biarlah berbaloi.

dan bila ditekan-tekan dengan kesilapan demi kesilapan, sehingga tak mampu mengangkat muka, rasa macam nak ia berakhir di sini.

tapi..

takkanlah nak mengalah asal ada rintangan.

akan tidur lena, dapatkan rehat yang cukup.

esok nak berjuang lagi!

semoga tidak kalah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Breakfast.


With kakak.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2.More.To.Go


Yeay!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Isnin.Yang.Cuti

tiada apa yang lebih menggembirakan daripada isnin yang cuti.

huhuhu..

hari ini jadual agak packed la jugak. ada beberapa urusan nak diselesaikan. so, cuti pun taklah dapat bergolek-golek di rumah. nasib baik semalam dah puas bergolek. =D

perlu memikir beberapa perkara untuk kerja esok. isskk.. benci tau kalau kena kerja masa cuti ni. sebab sangat-sangat pasti tak akan boleh pikir pasal kerja punya.

malas pikir..

malas pikir..

adalah lebih baik bila cuti, kita nikmati cuti ini sesungguhnya.

yeay!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Argh!


Squeezing my way at fed hiway in the rain.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

New

saya perlukan sesuatu yang baru.

apa la agak-agaknye tu, eik..?

(^_-)v

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Wake.Up


Baby just woke up after snoozed off for about an hour. Currently at hospital visiting onyang, but couldnt made to see her because no baby visitor is allowed after 7pm. :-(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Merdeka.


"Ibu, tingginya!"
"Haa laa.. Apa tu?"
"Merdeka!"
"Hahaha! Bukanla.. Bendera la.."
"Bendera?"
"Aa.."
"Bukanla, ibu. Itu Malaysia! Merdeka! Malaysia! Merdeka!"

Kakak tengah mode patriotik?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

A.Long.Day


Waiting for my dinner after a long and exhausting day.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Back.Home

i am home. reached malaysia ground safely approximately at 8:10pm last night.

first, i met en.eid at B carousel, waiting to pick up my luggage. next, the kids, mak and linda, waiting at a corner of the arrival hall.

baby ran happily for me shouting, "ibuu! ibuu!"
kakak just said, "eh, ibu laa.. terkejut kakak.." (heh?)

got my hands on wheel in no time. really miss en.waja.

we went for dinner. thinking myself that i might craving for some malaysian cuisine, i ordered nasi goreng daging merah. only to know that 15 minutes later it was a bad start. a little too oily for my "perut-yang-manja". uurrkk..

luckily iced milo save the night. sangat enak! yummy!

this morning, woke up quite early. kakak's repetitive request, "ibu, kakak nak susu. ibu, kakak nak susu. ibu, kakak nak susu.." penetrated my dream where i watched myself driving en.waja under water, and there was a huge monster-look fish came towards en.waja and i (in en.waja) didn't realise that. i (whose watching) was shouting like crazy trying to warn me (in the car) but i only heard,
"ibu, kakak nak susu. ibu, kakak nak susu. ibu, kakak nak susu..". ("-_-)

went for groceries shopping, and home to deal with laundries. stayed home until night. it was too hot to move around, so being stationary is my best option. (-_-;;)

tomorrow, i'll be back to the office. yeay!

perut geli-geli. ihik!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

気まずい

bila kita terlalu berhati-hati dalam menyampaikan sesuatu perkara,
tapi tetap tersilap langkah,
perasaan menjadi sangat tak elok.

=/

***

another story..

azil called umah, mak jawab.

"panggil kakak."
"kakaakk, ibu telepoonn..!!"
"elo, kak jilah!"

ooii..! baru 2 minggu tak jumpa title ibu dah jadik kakak ke??

p(>_<)q

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Sayonara.Ebi.Ba-ga-

tahun-tahun awal di jepun dulu, bila nak makan fast food, ini antara option yang ada. shrimp burger of lotteria.

dan ke jepun kali ini, terjumpa dengan poster di atas.

"Goodbye, Shrimp Burger."

aa.. terasa sedih pulak..

=(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

@Harajuku

video

siang tadi pegi harajuku. berjalan-jalan. boleh pulak jumpa kumpulan berpiket ni. ada 2 kumpulan. sangat terkawal diorang berpiket. tak ganas langsung.

=D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Seminggu.

seminggu dah bertapak kat shinagawa neh, tak berkesempatan lagi nak cerita apa-apa. shinagawa sejuk. hari ni suhu 6 darjah.

tengah online dari lobi hotel, sambil cuba menengok-nengok ke luar dinding cermin ni kalau ada snow yang nak turun. hrrmm.. takde la pulak. =/ tadi masa balik dari breakfast, ada la snow turun dengan segan-segan.

khamis lepas en.eid called. bitau nenek gadong meninggal dunia. nenek gadong, ialah mak tiri arwah ayah azil. mak inform malam tu pulak, nenek meninggal sebab kanser paru-paru.

isskk.. sejuk-sejuk neh, otak beku la nak memikir cerita. nak-nak dah seminggu tak apdet. mende ntah nak cerita pun tatau.

pastu plak, either maxis atau blogger tak kasik azil apdet dari henset. kalau tak, senang cerita..

isskk..

ok lah.. nak membaca paper. dah seminggu duduk sini, tak tau langsung berita mesia.

2 weeks to go..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

@HQ

huhuhu..

kembali ke shinagawa, selepas 2 bulan setengah.

tengah lunch.

takmo tulis banyak.

sebab lunch sangat sedap.

nak menikmati..

lalalala..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kakak.Malas

di suatu petang, di umah mak. cik.aira bertanya kepada mak,

"mama, adik mana?"

"adik pergi jumpa dokter. dia sakit. nak kena injek."

"kakak nak adik la, mama.."

"kakak rindu adik ke?"

"taklah.. kakak nak suruh adik bawak susu kakak. kakak nak baring je tengok tv."

"OOII! BANGUNLAH AMBIK SENDIRIIII!!"

"Takmolah. Kakak malas.."

Oh, kakak.. Kenapa la begini jadinya?? (T_T)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Bila.Cik.Aira.Menyanyi

"Satu, satuu..
Sayang Ibu Gomoookk..

Dua, duaa..

Sayang Babah Jahaatt..

Tiga, tiga..

Sayang Kakak Shanteeqq..

Satu, dua, tiga..

Sayang Sume-sume.."


kalau orang lain, takde yang elok pada dia.

(-_-")


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Aish.Is.Two!


Ok, turn aish pulak..

Aish,

Dah 2 tahun ye, busyuk ibu..

kakak dah agak "grown-up" masa age awak ni.

tapi awak.. hrrmm..

forever baby..

so, lepas-lepas ni bolehlah belajar "say-no-to-diapers" yea.

banyak membantu ekonomi ibu dan babah nanti.

dan jugak, tolonglah berehenti atau kurangkan consuming on baby food nestle / cerelac step 2 tuh.

mula-mula sebab aish dah sangat-sangat overage. makanan bayi step 2 tu sesuai untuk dimakan oleh bayi berumur 6 bulan ke atas. aish dah tak bayi tau lepas ni. naik level "kanak-kanak". dan kanak-kanak tak sepatutnya makan makanan bayi. dah la ratio susu dengan makanan bayi tuh sekarang menjadi 2:3. aih! banyak makanan dari susu pulak. tolongla consume makanan-makanan lain sama ye. Tuhan dah turunkan macam-macam jenis makanan dalam dunia ni, tapi aish cuma nak susu+cerelac, nasik+kicap, nasik+sup. rugi aish kalau hidup camni.

lepas tu, tolong berhenti dari menggaruk-garuk tangan dan kaki yang gatal. kulit aish kan sensitif. kalau dah luka, parut dia susah nak baik. aisk pulak, kalau menggaruk, tahap leleh air liur. tak sopan betul. budak perempuan umur 2 tahun yang ada skin macam budak laki 10 tahun yang hari-hari main atas tanah, berkudis sini-sana, isskk.. tak berapa elok,tau..

oh, ibu mintak berlembut sikit bila bercakap atau berinteraksi dengan orang terutamanya dengan kakak. ibu tau kakak selalu sakat aish, tapi janganlah balas dendam tahap cakar badan / tangan / muka / perut kakak sampai terbit darah. kesian kakak meraung-raung. aish tak sayang kakak ke?

harap ibu, aish akan membesar dengan sihat (walau tak sesihat kakak), dipenuhi riang-ria dan gelak ketawa.

mwah!


Sayang Aish,
Ibu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Miracle.. (edited post)

.. did not happened.

i flunk my management accounting paper, needing another 7 points to safe line.

frustrated, of course i am!

this is the ONLY paper that i somehow have the confidence to pass.

and i'm going to be poorer by £40 to re-sit the paper. company will decide on where and when.

aarrgghh!

still, lets not give up on this, ok..

good luck!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Las.Menet

owh, this can't be good.

less than 8 hours to sit my paper and i keep failing my trials.

need a miracle here!

help!

help!

(-_-")

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Good.Morning.Cik.Aish

no flash, please!

ok, ok.. i'm awake..


huaarrgghh..!

ok, now i'm fully awake. yeay!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Copying.Job


Need to prepare 15 sets of each stacks to accommodate the newbies in their training next monday. And these are for ONLY for monday. More to come, so newbies,

"nangisla sampai nak muntah hadap mende-mende ni semua ye."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Dinner@Nasi.Lemak.Antarabangsa


Oishii!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Aira.Is.Three!


10.01.2010

Kakak,


Happy Birthday, Sayang Ibu.

Dah sampai 3 tahun umur awak.

Tolonglah dengar cakap Ibu lepas ni.

Ibu letihlah nak marah-marah awak dah.

Awak kan budak pandai.

Kalau lagu-lagu final AJL awak boleh absorb, takkan la ibu cakap 3 ayat ni awak tak boleh dengar,


"Kakak, kemas mainaaann..!"

"Kakak, pakai bajuuu..!"

"Kakak, jangan pukul adiikk..!"


Ibu harap yang baik-baik untuk awak sepanjang hidup ini.


Semoga kita boleh terus "get-along" together forever, ok.


Sayang Awak,

Ibu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Demam

budak-budak demam.
mula-mula cik.aish, lepas tu berjangkit ke cik.aira.
diorang ni kalau demam, pe'el lain-lain.

cik.aira akan panas berterusan.
cik.aish akan on-off.

meragam tu, standard!

cik.aira asyik mintak air limau.
cik.aish asyik mintak berdukung.

cik.aira cuba nak berlagak macho. bila nak pegang rasa dahi panas ke tak, dia sound,

"DON'T TOUCH!"

ewah-ewah. bila sakit, cakap orang putih pulak. =P

cik.aish tak boleh cakap apa-apa. menangis merengek-rengek.

kesian..

=(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Double.Joy!

alhamdulillah..

yatie selamat melahirkan jam 1 lebih pagi tadi.
bayi lelaki.
normal delivery.
3.5kg.

sume sihat belaka.

lagi satu, happy birthday, kak kam..
=D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Puncak.Athenium


Menghabiskan cuti hujung minggu di rumah boboy, sambil melayan anak-anak "mandi kolam". B-)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS